Het Team
Ons sledehondenteam Siberian Spirit bestaat uit zeven Siberians, die het team vormen voor de kar. Op dit moment hebben wij geen geen senioren of pup in de roedel.

Wij stellen ze aan u voor:

Teammembers



 
Vos
reu, 16-05-2013

Vos is een een gemotiveerde en geconcentreerde reu, die bergen werk heeft verzet als wheeldog.
Nu hij wat ouder is werkt hij als swingdog en laat de jonge reuen hun krachten achteraan inzetten.
Hij loeit en brult bij vertrek van het team, alles omdat hij zo blij en enthousiast is om te gaan.






  



Yellow
teef, 30-05-2017

Yellow is onze kleinste ster in de roedel, maar een ware snelheidsduivel. Ze kon dan ook niet wachten om eindelijk voor de kar aan het werk te gaan.
Ze is lief en aanhankelijk en vindt het dan ook heerlijk om aangehaald te worden.
Ze is vernoemd naar de legende van "The cave of the Yellow dog".



Njut
reu, 24-05-2017

Njut, onze mooie, grote, "manenwolf" uit Frankrijk. Zijn Zweedse naam betekent "enjoy" en dat is wat hij doet.. genieten van het leven!
Hij is met 6 maanden bij ons gekomen en de grote vriend van al onze honden. Altijd gelijkmatig en zachtaardig. Hij is beresterk en dat zet hij super in bij zijn werk als wheeldog.

 

 







Raaf 
reu, 30-07-2018

Raaf, pikzwart geboren, is een bijdehante kraai met veel power in zijn lijf.

Hij is zeer intelligent en al in zijn eerste maanden voor de mtb hadden we al het vermoeden, dat hij weleens onze nieuwe leidhond kon worden.
Na zijn eerste jaar als wheeldog gewerkt te hebben, staat hij nu als leidhond vooraan.

Polar 
reu, 31-10-2018

Polar is het kleine broertje van Njut. De kleine versie maar net zo prachtig als zijn grote broer.
Een heel animabel diertje, die binnen no time de harten veroverde van de hele roedel en van ons uiteraard.
Met luid gejoel staat hij altijd klaar om aan het werk te gaan.
Hij is wolsschuw en laat zich niet aanhalen door vreemde mensen.



 
 
 
 
Laika
Teef 4-1-2020
 
Laika is één van onze leidhonden. Nog jong, maar heeft de leidcapaciteiten in haar bloed. Samen met Raaf rockt ze het vooraan. Ze komt bij dezelfde fokker als Raaf vandaan. Ze is vloeiend in het team gerold en wist meteen wat er van haar verwacht wordt in haar werk als sledehond. Ze is gemotiveerd en werkt hard, maar heeft een pittig character met enkele eigenaardigheden.






 



    
Grace
Teef, 12-10-2021
Grace is onze jongste ster in de roedel. Een geschenk uit de hemel. We worden iedere dag zo blij van haar. Ons kleine "wolfje", met haar pretbekkie. Ze is het halfzusje van Laika, maar is zowel qua uiterlijk als qua character totaal verschillend.
Ze kon niet wachten om in het team aan de slag te gaan en was dan ook superblij toen het eindelijk zover was en ze ingespannen werd. En wij ook, na een jaar lang wandelen met een gemotiveerd diertje, dat altijd al dacht, dat ze aan het werk was ;)
 


 

In memoriam

Buddha
teef, *12-12-2009 - 7-2-2023

Buddha was onze leidhond en roedelleidster! Dat laatste is ze nog steeds, maar sinds 2021 is ze met pensioen voor de kar en heeft het stokje overgedragen aan de jongere generatie. 
Een gouden hond! Op haar kunnen we vertrouwen. Alles valt of staat immers met de capaciteiten van de leidhon(en). De commando's volgt zij als de beste op. Buddha, onze super trekkracht, een geboren sledehond, kon op alle posities lopen in het team.
We missen haar in het team, maar genieten van de wandelingen met haar. Ze kan lekker los en af en toe rent ze nog voor de mtb.